Welkom bij Shaolin Kempo vereniging Kuen Way

Bij vereniging Kuen Way wordt al sinds 1973 in Gorinchem les gegeven volgens een neutrale uitstraling in de oosterse krijgskunst Shaolin Kempo. Insiders uit de budowereld zijn al heel lang vertrouwd met deze vechtsport. Ze weten hoe rijk geschakeerd Kempo is aan geïntegreerde technieken uit verscheidende andere disciplines. Voor buitenstaanders is het niets anders dan de zoveelste vechtsport. Velen denken zelfs dat Kempo een vechtsport is dat gebruik maakt van stokken. Zo'n associatie uit onwetendheid wordt al gauw gelegd omdat het woord Kempo fonetisch verwant is aan het woord Kendo.

Dan nog is de gedachte dat Kendo een soort van stokvechten is, een misverstand. Niettemin hopen wij via de media meer duidelijkheid te kunnen scheppen omtrent het fenomeen Shaolin Kempo. Deze homepage levert hierbij in ieder geval de ondersteunende bijdrage hieraan. Mocht uw belangstelling geprikkeld zijn door het lezen van deze documentatie, dan kunt u altijd vrijblijvend langskomen op een van de trainingsavonden.

Sinds juni 2007 zijn wij rijkserkend gediplomeerd Leraar Martial Arts oftewel rijkserkend gediplomeerd vechtsportleraar, deze "pittige" opleiding wordt door het F.O.G. (Federatie Oosterse Gevechtskunsten) gegeven welke direct onder het NOC/NSF valt. Hierdoor wordt er bij KuenWay op een verantwoorde manier vechtsportles gegeven volgens de eisen van het NOC/NSF en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).
De opleiding is op Papendal gehouden, o.a. een unieke ervaring waren de praktijktrainingen in de Dojo/oefenruimte van het Olympische Taekwondo team. 
Leraar Martial Arts (L.M.A.) houdt o.a. in:
- Trainingsleer
- Martial Arts en Maatschappij
- Omgangsvormen
- Organisatiekunde
- Pedagogiek en Didactiek
- Veligigheid / Eerste hulp
- Lesplannen opstellen
- Lesgeven in de praktijk
Tijdens deze opleiding, volgens het moderne onderwijs, worden o.a. de leerstijlen van Kolb behandeld, lesplan van Van Gelder en de Taxonomie van Bloom