Kempo-school Kuen Way

Hiernaast ziet u oude beelden van de beginjaren van sportschool Kuen Way, die toen nog onder gezag stond van sensei Piet Verrips. In die tijd waren er geen zwarte karatepakken te verkrijgen. Een kempopak bestond toen uit een zwarte broek en een witte jas. Broeken moesten in die tijd door iedere leerling zelf geverfd worden.

Sensei Chris Pattiradjawanne, een geboren vechter die tientallen prijzen in de wacht sleepte bij nationale Kempowedstrijden. Sensei Chris was en is nog steeds een hele grote inspiratiebron voor vele beoefenaars in de Kempo. Hij heeft het tot de 4e Dan gebracht met zijn vaardigheid in de Kempo, voordat hij door omstandigheden genoodzaakt was om te stoppen met lesgeven.

Hierna ging Sensei Roel Valentijn verder, waar Chris was gestopt. Hij pakte de draad goed op binnen de vereniging. Sensei Roel was goed in het motiveren en begeleiden van zijn leerlingen, vooral als deze een moeilijke taak stonden te wachten. Veel tijd en energie stak hij ook prive in het begeleiden van zijn leerlingen. Sensei Roel verdiepte zich erg in de geschiedenis van de diverse vechtsporten en bouwde goede contacten op in deze wereld. Sensei Roel Valentijn heeft de 2e Dan behaald. Helaas moest hij door omstandigheden het lesgeven minderen en uiteindelijk stoppen. Toen kwam er een verschrikkelijk bericht, dit werd als een schok ervaren in de Kempo wereld. We zullen u nooit vergeten.

In Memorium

Sensei Nirei

De sportschool KuenWay in zijn eerste jaar

 

 

Sensei Chris in de jaren '70

Sensei Chris tijdens één van zijn laatste demonstraties